11.01.2017
Komunikat – zakończenie postępowania kwalifikacyjnego na stanowisko Członka Zarządu Grupy CZH S.A.

Informujemy, że w dniu 10.01.2017 r. Rada Nadzorcza zakończyła postępowanie kwalifikacyjne na stanowisko Członka Zarządu Grupy CZH S.A., wszczęte uchwałą Rady Nadzorczej nr 552/V/2016 z dnia 16.11.2016 r. i ogłoszeniem opublikowanym na stronie internetowej spółki oraz Agencji Rozwoju Przemysłu S.A. z siedzibą w Warszawie w dniu 21.11.2016 r. Rada Nadzorcza wyłoniła kandydata i z dniem 10.01.2017 roku powołała Pana Piotra Bryłę na stanowisko Członka Zarządu Grupy CZH S.A.

Zobacz więcej

Ogłoszenie Zarządu Grupy CZH S.A.

W związku z dużym zainteresowaniem współpracą w zakresie dostarczenia Grupie CZH surowców energetycznych ze strony podmiotów zajmujących się handlem węglem importowanym informujemy, że mając na uwadze obecną sytuację rynkową, nie poszukujemy aktualnie nowych dostawców.

Odpowiadając na zapotrzebowanie elektrowni oraz elektrociepłowni, w ramach szerszej współpracy, Grupa CZH S.A. zajmuje się dostarczaniem surowca wysokiej klasy, sprowadzanego bezpośrednio od producentów lub ich spółek tradingowych (z pominięciem polskich pośredników), w celu wzbogacenia węgla krajowego. Węgiel, którym jesteśmy zainteresowani musi spełniać bardzo wysokie normy jakościowe, ściśle określone przez naszych Odbiorców, m.in. w zakresie wysokiej kaloryczności, i sami wyszukujemy dostawców, którzy posiadają możliwość dostarczenia takiego typu surowca.